Nieuws van Care Academy

Nascholing in de palliatieve zorg

Amersfoort, 16 september 2020 

Voor longkankerpatienten die horen dat ze niet meer kunnen genezen, heeft Pfizer een mooi en indringend boekje geschreven. Vol met tips en handreikingen en vooral veel informatie. De verpleegkundigen en de artsen hebben naast hun rol als behandelaar ook de rol van gesprekspartner en soms coach: in die gesprekken tussen patient en professional kan het uitreiken van het boekje ‘Je wordt niet meer beter’ een belangrijk moment zijn. Voor die gesprekken en het vervullen van een ondersteunende coachrol heeft de Care Academy in samenwerking met Pfizer een nascholing ontwikkeld voor zorgprofessionals.  Zowel online als in een andere setting kan deze worden gevolgd.
Voor aanmelden en gratis deelname, bezoek de website https://www.pfizer.nl/nascholing/je-wordt-niet-meer-beter

Programma najaar geheel online

Amersfoort, 14 juli 2020 

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het aanpassen van de workshops naar online versies. We hebben een aantal proefsessies georganiseerd en de reacties zijn heel positief. Zowel van de deelnemers als van de trainers. We zijn dan ook trots op het resultaat: er staan verschillende workshops klaar die laagdrempelig en nog steeds interactief zijn te volgen in groepsverband. Maar nu zonder reistijden en met meer mogelijkheden van 1 op 1 coaching of intervisie om de stof volledig te integreren in je dagelijkse werk.

En wat is er nog meer veranderd? We zijn er enorm trots op dat we Annemarie Kuijs als trainer te mogen verwelkomen in de Care Academy. Zij verzorgt de workshop ‘ verlies en kanker’ die vele jaren door Gerda Kort werd gegeven. Tevens is er een prachtige workshop speciaal ontwikkeld voor de Care Academy door Paula Bakhuis, de auteur van “ Sterkte met je tumor’ . Haar workshop gaat over communicatie bij kanker, en verdiept de kennis & vaardigheden rondom ‘ empathie in het zorggesprek’.

Voor alle workshops is accreditatie aangevraagd.

De inschrijving is geopend, dus verzeker je van een plekje en wees online meer dan welkom!

‘Live’ Workshops geannuleerd, maar we gaan online door!

Amersfoort, 11 mei 2020

Vandaag precies twee maanden geleden moesten we jullie berichten dat de workshops van de Care Academy tot nader half april moesten worden geannuleerd. We hebben moeten besluiten om ook in mei en juni de workshops af te zeggen. Graag zouden we met jullie als zorgprofessionals verschillende ‘ care-onderwerpen ‘ behandelen; juist ook omdat we weten dat juist in deze tijden de thema’s als angst, kanker in het gezin, rouw en verlies nog belangrijker lijken te worden voor patienten. Velen omschrijven het als een gevoel niet 1 , maar 2 zwaarden van Damocles boven zich te hebben hangen in deze tijden.

De Care Academy werkt achter de schermen aan het aanpassen van de workshops in online versies. Binnenkort meer daarover. En zoals wij het ons voorstellen zal het aanbod van online en ‘ blended’ scholing in de nabije toekomst een vast onderdeel van ons aanbod blijven.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Laat dan je gegevens achter voor het ontvangen van de nieuwsbrief en updates.
Heb je een (andere) vraag? Neem dan contact met ons op, via 033-4480730 of stuur een email naar info@care-academy.nl.

Tot ziens en horens,

Team Care Academy

Workshops tot 13 april geannuleerd

Amersfoort, 11 maart 2020
Helaas hebben we moeten besluiten om alle workshops te annuleren tot 13 april aanstaande. De belangrijkste reden daarvoor is dat in het hele land verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten direct of indirect met COVID-19 (coronavirus) te maken hebben. Wij als Care academy vinden het van het grootste belang om kwetsbare patiënten en cliënten te beschermen tegen verdere verspreiding van COVID-19. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Met betrekking tot de workshops van de Care Academy nemen we een extra maatregel en volgen daarin het voorbeeld van de beroepsvereniging voor verplegenden en verzorgenden, de V&VN.
Als verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist ben je onmisbaar. Of je nu in de wijk werkt, bij de GGD, op de huisartsenpost, in het ziekenhuis of verpleeghuis, of in een andere sector. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. De Care Academy annuleert daarom per direct alle scholingen tot en met 13 april.
Het betreft de bijeenkomsten waar groepen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten, die directe patiëntenzorg leveren, voor uitgenodigd zijn. Dit sluit aan bij het beleid van steeds meer zorginstellingen in Nederland die hun zorgmedewerkers vragen om niet naar congressen en bijeenkomsten in Nederland en het buitenland te gaan.

Voor de geannuleerde workshops zullen nieuwe data worden bekendgemaakt. Voor vragen kunt u ons benaderen tijdens kantooruren op 033-4480730 of een email sturen naar info@care-academy.nl.
Team Care Academy.