Empathie in het zorggesprek

Deze workshop gaat over een belangrijke vaardigheid in het zorggesprek met de oncologische patient: Empathisch luisteren.

Hoewel empathie misschien een vanzelfsprekendheid is voor werkenden in de zorg, blijkt het in de praktijk niet altijd eenvoudig toe te passen. Terwijl het zo belangrijk is. Empathisch luisteren bepaalt of je de behoefte van de patiënt goed begrijpt. En daarmee of je de juiste zorg kunt bieden, met wederzijds vertrouwen en optimaal resultaat. Empathisch luisteren verlicht niet alleen stress bij de ontvanger, maar ook bij jezelf. Je vaardigheden hierin vergroten is dus een win-winsituatie.

In deze workshop leer je hoe je er in je communicatie voor zorgt dat de ander zich gehoord en gezien voelt. En hoe daarbij je eigen grenzen bewaakt.

Daarbij komt aan de orde:

 • waarom empathie meer is dan je inleven
 • de rol van empathie in zorgverlening
 • welke factoren empathie bevorderen en blokkeren
 • hoe je jezelf traint in empathisch luisteren
 • het risico van teveel empathie

Trainer: Paula Bakhuis

Paula studeerde communicatie en schrijft al 25 jaar over gezondheid, voeding en alles waar een mens ‘beter’ van wordt. Vanuit haar bedrijf Parole Communicatie geeft ze tekstadvies op maat. In 2014 schreef ze het boek ‘ Sterkte met je tumor’, waarin ze beschrijft waarom communiceren zo moeilijk is in een crisissituatie als kanker. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek geeft Paula veelvuldig lezingen en trainingen met altijd communicatie als expertise aan zowel werkgevers, als patiënten en zorgprofessionals.

Datum (online) trainingen:
Data worden in overleg vastgesteld

Accreditatie: aangevraagd

Prijs: € 95,00 (BTW vrijgesteld)

Meld je hier aan

  Inschrijven workshop Empathie in het zorggesprek:  Telefoon:
  Big nummer:
  Relatienummer V&VN:

  stuur mij een bericht zodra nieuwe data bekend zijninformeer mij over de mogelijkheid deze workshop incompany te organiseren

  Met hoeveel personen kom je?:

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen*:JaNee