Verlies bij Kanker

Ondersteunen bij omgaan met verlies

Bij de ziekte kanker wordt op veel gebieden verlies geleden; verlies van gezondheid of van vertrouwen in je lijf, maar ook verlies van werk, relaties en soms ook (naderend) verlies van het leven. Het is belangrijk om signalen van verlies en daarmee samengaande rouw te herkennen en hier goede zorg in te verlenen. Het anticiperen op en signaleren van rouw en verlies is de eerste stap, om het vervolgens bespreekbaar te maken met patiënt en diens naasten. Dat bespreekbaar maken kan helpen om zowel op communicatief, als op existentieel en psychisch vlak ernstige problemen te verlichten of, beter nog, te voorkomen. De juiste coaching door een verpleegkundige zorgt ervoor dat zowel de patiënt als zijn naasten verder kunnen in het proces.

Onderwerpen

 • verschillende soorten verlies en het herkennen ervan.
 • de betekenis en impact van rouw en verlies bij een patiënt en zijn naasten.
 • rouwverwerking binnen een historisch perspectief en actuele rouwmodellen.
 • je taak als oncologieverpleegkundige bij verlies en rouw.

 
Trainer: AnneMarie Kuijs

Naast haar werk als trainer bij de Care Academy is AnneMarie werkzaam In verschillende ziekenhuizen, waar zij vanuit haar eigen praktijk trainingen geeft en intervisie en coaching biedt aan artsen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen.

Datum (online) trainingen:
Data worden in overleg vastgesteld

Accreditatie: 4 punten

Prijs: € 95,00 (ex. BTW)

Meld je hier aan

  Inschrijven workshop Verlies en kanker:  Telefoon:
  Big nummer:
  Relatienummer V&VN:

  ik meld me aan; stuur mij een bericht zodra nieuwe data bekend zijninformeer mij over de mogelijkheid deze workshop incompany te organiseren

  Met hoeveel personen kom je?:

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen*:JaNee